zondag 2 juni 2013

Tips: je goed voelen en er goed uitzien

Iedereen wil er goed uitzien en zich lekker voelen. Met make-up kun je qua uitstraling natuurlijk een hele hoop bereiken maar je wilt je van binnen ook goed voelen. Vandaag geven we een aantal tips om je beter te voelen en er goed uit te zien!


Gezond eten
Gezonde voeding is één van de belangrijkste aspecten om je beter te voelen. Wordt bewust van wat je eet en probeer veel verschillende dingen te eten waardoor je alle vitamines binnenkrijgt.

Clean eten is de laatste tijd erg populair, dit houdt in dat je zo weinig mogelijk producten eet die uit een potje of een verpakking komen. Deze bewerkte producten bevatten minder of geen zout, vet en suiker. Aan deze producten zijn vaak dingen toegevoegd die je lichaam helemaal niet nodig heeft (denk aan E nummers).
  • Probeer suiker, vet, zout en producten met witte bloem te vermijden
  • Drink geen cola of andere frisdrank, zelfs in vruchtensappen zit vaak veel suiker toegevoegd!
  • Vermijd verzadigde vetten (volle melkproducten, vet vlees, koek, chips en gebak) en eet meer onverzadigde vetten (dieetmargarine en -halvarine, noten, vette vis en vloeibare bak- en braadproducten)
  • Drink veel: zo'n 2 liter per dag
  • Het beste kun je meerdere kleine porties per dag eten: hierdoor blijft je bloedsuikerspiegel hoog en is de kans op trek minder
  • Eet veel groene en fruit: minstens 200 gram groente en 2 stuks fruit. Varieer met fruit en groente, maak er een salade van, een smoothie of een versgeperst sapje.

Sport

Lichaamsbeweging is erg belangrijk en het is daarom aan te raden om iedere dag minstens een half uur te bewegen. Ga lekker op de fiets naar school of werk of loop eens naar de supermarkt. Je zult zien dat het zelfs leuk is om te bewegen!
  • Je hebt minder kans op hart- en vaatziekten
  • Sporten is goed voor je spieren en gewrichten
  • Sporten zorgt er voor dat je beter in je vel zit doordat er meer bloed naar je hersenen wordt gepompt: hierdoor kun je je beter concentreren en het bevorderd de aanmaak van nieuwe hersencellen
  • Wanneer je sport heb je minder kans op stress & depressies
  • Door te sporten slaap je beter: en door een goede nachtrust voel je je weer frisser en energieker!

Positief denken
Wanneer je niet goed in je vel zit komt dat meestal omdat je gedachten zijn gericht op iets negatiefs. Probeer je aandacht te richten op positieve dingen! Fantaseer over de dingen die je leuk vind of die je energie geven en ga deze dingen ook echt doen.

Pieker niet over dingen uit het verleden of dingen uit de toekomst maar leef in het nu. Richt je aandacht op wat er nu is en probeer de gedachtes uit je hoofd te bannen.

Een andere goede manier is om doelen voor jezelf op te stellen en naar deze doelen toe te werken. Wanneer je een doel behaalt hebt zul je je positiever voelen over jezelf


Tijd voor jezelf nemen
Zorg er voor dat je genoeg tijd voor jezelf neemt. Ren niet de hele dag van hot naar her maar bouw voor jezelf ook pauzes in. Al is het maar een kwartiertje voor jezelf: je zult zien dat deze rustmomenten je echt beter laten voelen. Plan eens een avondje voor jezelf en doe dan wat jij écht leuk vind. Kijk een film, ga online shoppen of verwen jezelf met een lekker zelfgemaakt maskertje. Bekijk hier tips voor goedkope en zelfgemaakte beautyproducten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten