zaterdag 8 juni 2013

Nagellak bewaren en opbergen

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk van je nagellakjes genieten, daarom is het belangrijk om ze goed op te bergen! Nagellak kan snel uitdrogen over zelfs verkleuren als je het niet goed bewaard. Vandaag geven we je een aantal tips en inspiratie om je nagellak op te bergen!

Als eerst: zorg dat je nagellak niet in de zon komt te staan, hierdoor gaat de nagellak heel erg hard achteruit (alle beauty en make up producten eigenlijk!). Het beste kun je je nagellak in verticale positie bewaren omdat de stoffen in de nagellak zo minder snel scheiden van elkaar. Sluit de potjes nagellak altijd goed af, hierdoor kan de nagellak niet uitdrogen. Zorg ook dat de hals van het potje nagellak niet aangekoekt is: hierdoor sluiten de potjes minder goed en heb je alsnog kans dat de nagellak uitdroogt.

Tips voor het bewaren van nagellak
  • Bewaar de nagellak op een koude, droge plaats. Door warmte kan de nagellak verkleuren of uitdrogen en de stoffen in de nagellak kunnen gaan scheiden van elkaar.
  • Berg de nagellak op in een leuk kastje of een opbergdoos.
  • Is je nagellak toch hard geworden of uitgedroogd? Probeer met een nagellak verdunner de nagellak te verdunnen zodat je hem weer kunt gebruiken.
Tips om nagellak op te bergen



 
















 
















Nagellak heeft geen eeuwige houdbaarheidsdatum maar met deze tips kun je zo lang mogelijk van je nagellak genieten! Wil je meer weten over de houdbaarheid van make up, bekijk dan eens het artikel: Houdbaarheid make up, cosmetica & nagellak

Hoeveel nagellakjes heb jij in je stash? En hoe bewaar je deze?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten