zaterdag 11 mei 2013

Tips: Mascara aanbrengen

Mascara is één van de meest gebruikte make-up producten, en dat vinden wij niet gek! Met een klein beetje mascara zie je er al een stuk frisser uit. Vandaag een aantal tips hoe je mascara het beste kunt aanbrengen.












Maybelline define a lash mascara kopen?  

Mascara op de bovenste wimpers
Breng altijd eerst mascara aan op de bovenste wimpers. Zet de borstel op de wimpers en druk lichtjes tegen de wimpers aan terwijl je de borstel naar boven beweegt. Wanneer je lichtjes tegen de wimper drukt krijg je een lichte krul in de wimper. Om een mooi gesepareerd effect te krijgen kun je de borstel met zigzag bewegingen over je wimpers halen. Breng mascara altijd in dunne lagen aan: beter meerdere dunne laagjes dan in één keer een dikke laag! (het welbekende spinnenpoten effect). Wanneer je meerdere laagjes aanbrengt wacht dan niet totdat de eerste laag droog is maar breng direct een volgende laag aan: het risico op klonters is zo kleiner.

Mascara op de onderste wimpers
Wanneer je op de onderste wimpers ook mascara aanbrengt: breng niet teveel aan! Dit geeft een onnatuurlijk effect. Doop het borsteltje ook niet opnieuw in de mascara maar gebruik wat er nog op het borsteltje zit van de bovenste wimpers. Breng op de onderste wimpers voorzichtig een klein laagje mascara aan.

Tips mascara aanbrengen
  • Varieer eens met gekleurde mascara: bruine mascara geeft een natuurlijkere look, bij sommige extreme looks kun je zelfs met blauwe mascara experimenteren
  • Gooi je mascara na 3 tot 6 maanden weg: aangezien je mascara op je ogen gebruikt (ogen zijn gevoelig) kun je het beste je mascara tijdig weggooien in verband met bacteriën.
  • Draai de borstel rond in de tube en ga niet "pompen" met het borsteltje in de tube; hierdoor komt er lucht bij de mascara en droogt deze uit.
  • Breng meerdere dunne laagjes mascara aan in plaats van één dikke laag
  • Verwijder je mascara (en de rest van je make up natuurlijk!) altijd wanneer je gaat slapen
Mascara online kopen? In onze webshop vind je diverse merken mascara zoals Maybelline, Rimmel & W7.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten