dinsdag 2 april 2013

Make up tips: hoe breng je blush aan?

Laat je gezicht stralen en er gezonder uitzien met een prachtige blush. Blush is een product dat ervoor zorgt dat je gezicht meer kleur en vorm krijgt. Breng blush altijd subtiel aan, anders krijg je een onnatuurlijk effect.

Hoe breng je blush aan?

Er zijn twee manieren om het beste blush aan te brengen op het gezicht.

Appeltjes van je wangen

Dit is de manier die het meest gebruikt wordt. Wanneer je lacht worden deze "appeltjes" duidelijk zichtbaar. Breng de blush aan op je wangen en werk schuin naar boven naar de zijkant van je gezicht richting je oren.

Onder de jukbeenderen
Deze manier van aanbrengen geeft het gezicht meer vorm, dit wordt ook wel "shapen" genoemd. De makkelijkste manier om dit aan te brengen is om je wangen wat naar binnen te zuigen en vanuit het kuiltje naar de zijkant van je gezicht te werken.

Welke kleur blush kies je?
Je kunt de kleur het beste afstemmen op je huidskleur. Als je een blanke huid hebt kun je het beste kiezen voor wat lichtere kleuren zoals lichtroze, lichtbrons of abrikoos/peachy achtige kleuren. Als je een donkere huid hebt kun je gaan voor de wat warmere kleuren zoals goudbruin, koraal of warmer roze.

Waarmee kun je blush aanbrengen?

Poeder blush

Blush in poedervorm kun je het beste aanbrengen met een blush kwast, bijvoorbeeld de blush kwast van KleanColor. Klop het teveel aan poeder altijd eerst van de kwast.

Creme blush
Creme blush is een "vloeibare blush" en kun je het beste met je vingers of met een stippling brush aanbrengen. Een stippling brush zorgt voor een subtiel resultaat. Meer weten over de stippling brush? Bekijk ons eerdere artikel over de stippling brush.












Tips
  • Wanneer je blush hoger aanbrengt lijkt je gezicht langer, wanneer je de blush lager aanbrengt lijkt je gezicht korter. 
  • Is je gezicht meer vierkant van vorm? Probeer dan de blush horizontaal aan te brengen op de jukbeenderen.
  • Bouw de kleur op in laagjes: je kunt makkelijker kleur aanbrengen dan weghalen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten