dinsdag 30 oktober 2012

Beauty Woordenboek

Aceton
Een oplosmiddel dat wordt gebruikt in nagellakremover.

Anti-oxidanten
Een anti-oxidant neutraliseert vrije radicalen en gaat daardoor het verouderingsproces tegen. Voorbeelden van anti-oxidanten zijn vitamine E, vitamine C, resveratrol en citroenzuur.

Arcadeboog
De rand van het bot van de oogkas, bij sommige erg zichtbaar, bij andere minder.














Arcadeboog
(bron)


Basecoat

Een basecoat breng je als eerste laag aan onder je normale nagellak. Hierdoor vergelen en verzwakken je nagels niet en blijft de nagellak langer zitten.

Benzoylperoxide
Een antibacterieël ingrediënt dat veel gebruikt wordt bij de behandeling van acne

Blenden
Het vervagen of samenvoegen van kleuren op de huid. Wordt meestal gedaan bij het aanbrengen van oogschaduw.

Chippen
Stukjes nagellak die afbladderen.

Concealer
Letterlijk: verberger. Met concealer verberg je bijvoorbeeld rode plekjes op wallen.

Contouring
Vorm geven aan je gezicht door nep schaduwen aan te brengen.

Duochrome
Tweekleurig, vooral van toepassing op nagellak. Bij lichtinval veranderd de kleur van het product.
  
Dupes
Wanneer een bepaald product heel erg op een ander product lijkt. Vaak wordt een vergelijking gemaakt tussen high end en budget producten.
 
Finish
Het effect of de aanblik dat een make-up product achterlaat op de huid. Afhankelijk van het soort product, kan een finish mat, natuurlijk, stralend, glanzend, satijnachtig, crèmig, glinsterend, parelmoer of glitterend zijn.

Foundation
Foundation is een camouflage product die je huid egaler doet lijken.

Highlighter
Een make-up product dat wordt gebruikt om bepaalde gedeeltes van het gezicht te ‘highlighten’, deze gedeeltes van je gezicht springen er echt uit. Je kunt highlighter aanbrengen onder de wenkbrauw (op het wenkbrauwbot), onder de ogen of op de jukbeenderen.
    
Hydrateren
Vocht toevoegen aan de huid.
    
Hypoallergeen
Elk product dat is ontwikkeld om allergische reacties tot een minimum te beperken wanneer het wordt aangebracht op de huid.

Lipstain
Vloeibaar product dat in de huid trekt en zo langer blijft zitten. Een lipstain lijkt een beetje op een stift.

Masker
Een masker breng je aan om je huid te verzorgen. Het kan de huid egaler maken, reinigen of tot rust laten komen.

Mee-eters
Ook wel comedonen genoemd. Bij mee-eters zijn de poriën verstopt met talg. Wanneer het talg met de lucht gaat oxideren kleurt het uiteinde zwart. Een goede hulp bij mee-eters is het Mint Julep Masker.

Nail-art
Kleine kunstwerkjes op je nagel. Nail-art wordt gemaakt door middel van nagelak, glitters, steentjes en stickers. Een veel gebruikte tool is de dotting-tool, daarmee kun je stipjes zetten op de nagel.












Nail art (bron)


Oogschaduwbasis

Een make-up product dat kan worden aangebracht vóór het aanbrengen van oogschaduw. Oogschaduwbasis zorgt ervoor dat de oogschaduw intenser is en langer blijft zitten.

Palette
Een palette bestaat meestal uit meerdere oogschaduws in één doos(je). Hierdoor heb je alle benodigde kleuren bij elkaar.

Pigment
Het kleurgehalte van een make-up product. Hoe meer kleur een product afgeeft hoe hoger het pigment.

Primer
Primer breng je aan voordat je de rest van je make-up aanbrengt. Bijvoorbeeld een gezichtsprimer, deze wordt dan aangebracht voordat je je foundation aanbrengt. Het zorgt voor een egale huid en een betere dekking van de make-up. Een primer is er ook voor de ogen, dit heet dan een oogschaduwbasis.

Review
Een review vind je meestal op blogs of in tijdschriften. Het (make-up) product wordt besproken: is het goed of slecht, wat zijn de kenmerken, is het fijn in gebruik etc.

Scrub
Product met korrels om dode huidcellen te verwijderen.

Sheabutter
Sheabutter wordt verkregen uit de sheaboom en heeft een sterk vochtbindend vermogen. Sheabutter stimuleert het genezingsproces van wondjes, het dringt diep door in de huid en maakt deze zacht en soepel.

Shimmer
Zeer kleine glitters in een make-up product. Shimmer geeft de huid of het gezicht een subtiele glans.

Stash
Alle make-up of beauty gerelateerde producten die iemand bezit.

Stippling brush
Een stippling brush zorgt ervoor dat je foundation, blush, poeder en highlighter zeer egaal kunt aanbrengen. Brengt in een dunne laag foundation aan waardoor het resultaat natuurlijker is.

Striper

Nagellak met een zeer dun kwastje waarmee je lijntjes en andere figuren kunt maken op de nagel. Striper nagellak wordt gebruikt voor nail-art.

Swatchen

Het uitproberen van make-up of nagellak om de textuur of kleur te bekijken voordat je het product gebruikt. Nagellak kun je swatchen op een nagelwiel.

Topcoat

Een transparante beschermlaag die je over je nagellak aanbrengt. Een topcoat beschermt de nagellak zodat deze langer mooi blijft zonder te chippen.

T-Zone
De huid op het voorhoofd, neus en de kin. Deze plekken zijn meestal vetter dan de andere delen van het gezicht en hebben vaak meer verzorging nodig.

Q10
Dit is een bestanddeel van een enzym. Q10 activeert de natuurlijke functie van enzymen en ondersteund de stofwisseling in de huid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten