zaterdag 22 september 2012

Do it yourself: Lipbalm maken

Lippenbalsem kun je super makkelijk zelf maken! Doe de lippenbalsem in een leuk potje (zie hier de tinnetjes die wij in de webshop verkopen) en smeren maar!











Er zijn verschillende manieren om lippenbalsem te maken:
- Van "echte" ingrediënten zoals sheabutter, bijenwas en jojobaolie, hiermee maak je een verzorgende lippenbalsem zonder kleur.
- Van kleurloze lippenbalsem (bijvoorbeeld vaseline) waar je een kleur (door middel van een lipstick) aan toevoegt.

Lippenbalsem met sheabutter

Wat heb je nodig:
5 gram Jojobaolie
2 gram Cacaoboter
1 gram Bijenwas
1 gram Sheaboter

Verwarm de jojobaolie met de bijenwas en de shea- en cacaoboter au bain marie totdat de bijenwas is gesmolten. Het is belangrijk om niet warmer dan 70 graden te verwarmen, wanneer de bijenwas gaat smelten moet je eigenlijk alles eruit halen. Roer het mengsel voorzichtig door terwijl de balsem afkoelt. Als extra kun je nog wat druppels vitamine E of etherische oliën toevoegen. Doe dit pas als het mengsel onder de 40 graden is! Meng dit snel door het mengsel heen en giet dan alles in een potje. Laat eerst alles goed afkoelen voordat je het dekseltje erop doet. Wanneer het mengsel goed is uitgehard is je lippenbalsem klaar!

Lippenbalsem met vaseline

Een lippenbalsem met vaseline maken is iets makkelijker. Smelt wat vaseline (iets minder dan in het potje past, want er worden nog ingrediënten toegevoegd) au bain marie en roer en een lepeltje honing doorheen. Daarna voeg je een mespuntje van een oude lipstick toe om een mooie, gekleurde lippenbalsem te krijgen. Je kunt eventueel nog wat citroen of vanille aroma toevoegen. Giet het mengsel in een potje en laat het hard worden in de koelkast. Nu heb je je eigen getinte lippenbalsem!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten