dinsdag 28 augustus 2012

Een stukje geschiedenis...

Make-up is niet meer weg te denken in deze tijd... Zeker niet onder alle beautybloggers! We kunnen nu eerst kijken hoe die nagellak of oogschaduw in het echt eruit ziet, super handig toch? Maar, hoe is make-up eigenlijk ontstaan? We gaan even terug in de tijd...

Wist je dat de eerste make-up gemaakt was van henna? In de oudheid gebruikten ze gele en rode oker, kopersulfaat, graniet en malachiet en andere natuurproducten. Deze mengde ze in water of olie zodat het een substantie werd, en ze het konden aanbrengen op hun gezicht en lichaam.















Bron


De Egyptenaren gebruikten nagellak, dit was waarschijnlijk ook van henna gemaakt. De Grieken gebruikten kersensap als lippenstift! In de middeleeuwen gebruikten de rijken veel poeder om hun gezicht wit te maken. Een wit gezicht duidde in die tijd op welvaart: je kwam niet veel buiten en verrichte dus geen zware arbeid!


Tot aan het begin van de twintigste eeuw werden rode lippen en rouge als ordinair gezien. Na die tijd werd make-up pas echt populair. In 1913 werd de eerste mascara bedacht door T.L. Williams. Hij bedacht dit product voor zijn zus Maybel. De mascara van toen was een mix van vaseline met steenkoolpoeder om de wimpers te verfraaien. Hij richt het bedrijf Maybelline Company op, vernoemd naar zijn zus en vaseline.























Bron




























Bron


Hierboven zie je een oude campagne van Max Factor, de Creme Puff wordt tegenwoordig nog steeds verkocht! Vanaf toen ging het snel, er kwamen meer merken op de markt en er werden nieuwe producten uitgevonden. Tegenwoordig gaat er veel geld om in de cosmeticabusiness. in 2004 werd er in Nederland € 2,3 miljard uitgegeven aan cosmetica!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten